Var inne på en blogg som heter ponnysanning.se och hittade ett litet intressant inlägg som handlade om färger på rosetter i hästens svans.

Har personligen väldigt dålig koll på vad dom olika fägerna betyder förutom att röd rosett betyder att hästen kan kicka mot andra hästar och har alltid haft stor respekt för dessa på exempelvis framridningarna. Är ju kanon om folk kan börja använda sig allt mer av dessa rosetter i svansarna för att ge bättre förståelse/inrformation för oss andra som inte känner till hästen/ponnyn.

Röd rosett – Hästen sparkas och du måste hålla avstånd.

Grön rosett – Hästen är nybörjare eller ung på tävlingsbanan och är
där med ovan, håll avstånd och var beredd på att det kanske kan komma
ett par bocksprång.

Blå rosett – Det är en hingst. Håll avstånd och rid inte för nära om
du har ett brunstigt sto.

Vit rosett – Hästen är till salu!

Skall kanske börja använda vit rosett i Djinas svans på tävlingsbanorna?!

Kom på att när jag var på en dressyrtävling för ett tag sen så var det en hingst på plats som hade en grön rosett i svansen där dess ägare berättade att det betydde att han var hingst när jag frågade… Haha! Finns tydligen en hel del missuppfattningar och egna tolkningar också. Ska nog börja rida med gul rosett i svansen… – bara för att jag KAN!smiley