Hon heter Kelsay och är född 2000, maxad C-ponny, holländsk sportponny efter den fina hingsten King Kadanz (som vart mitt andra alternativ till Natandra) och ue Netron ox, alltså mycket arab i henne vilket jag denna gång speciellt tittat efter att det finns med i blodet.

Från en början så hade jag spanat in en annons på en annan holländsk ponny som jag föll pladask för, en verkligt SUPERFIN fux med även den en hel del arab i, dock vart prisnivån en helt annan än vad jag tänkt mig men jag vart ändå tvungen till att ta kontakt med ägarna och vi hade lite mail-konversation fram och tillbaks vilket slutade med att jag la ett bud på ponnyn i vilket fall, efter en sömnlös natt på om dom skulle ta budet eller ej så visste jag åtminstone att jag ville börja rida gymkhana igen.

Tyvärr tog inte ägarna budet och iochmed att jag hade en maxnivå för vad jag ville ge så vart jag tvungen till att börja titta vidare och jag hade skrivit till Kelsays ägare innan men där hade mitt mail hamnat i skräpkorgen och när jag till slut fick ett svar så frågade jag ägarna om dom trodde att hon skulle passa till gymkhana men då fick jag ett NEJ! Men jag vart inte nöjd med svaret då jag tyckte att Kelsay passade in på profilen så bra och sen att hon fanns i Stockholm där har dom knappast nån bra koll på vad gymkhana är tänkte jag och skickade den där gymkhana infromationsfilmen till ägarna:

https://youtube.com/watch?v=ZPBHe0jftS8%3Ffeature%3Dplayer_detailpage

Hihi! Snacka om påstridig köpare!

Med lite mer kött på benen så trodde nu ägarna att Kelsay kanske skulle kunna passa för ändamålet ändå alltså lite mer positivt inställda. Det var dock en tjej som skulle komma och provrida Kelsay på söndagen så jag bad att om dom inte vart intresserade så kunde dom höra av sig till mig, vilket hände när Freja, Embla och jag var på Nissecup-tävlingen ute på Alleby… Efter en stunds konversation per telefon så kändes Kelsay helt rätt och jag la ett bud på henne som godtogs.

Timingen vart så klockren att en vännina, Anna, ändå skulle till Stockholm ett par dagar senare och jag ringde upp och kollade om hon kunde ta ett hästsläp med på den turen vilket hon kunde…

MEN vad tror ni händer bara ett par timmar senare jag lagt på luren med Kelsays ägare? Jo, den andra fuxens ägare ringer upp mig och säjer att dom godtar mitt bud trots allt!! *Ångest*

Helt plötsligt står jag med två stycken drömponny-alternativ (på pappret kanske jag skall tillägga då dom båda stod för långt bort för att åka och provrida…)

Fick ändå förklara läget för den andra ponnyägaren om att jag precis bestämt mig för en annan ponny utan återvändo, kändes jättedumt då allt gått så fort men ibland vill jag tro att ödet spelar nån slags roll i tillvaron… Eller?

När Kelsay väl var på plats hemma under onsdagen vart jag så lycklig, en verkligt fin ponny som vart stencool i precis allt.

Hunnit med att rida lite markarbete samt ut i skogen och vart mer än nöjd med henne, dock så har jag inte provat nån gymkhana ännu så jag vet egentligen fortfarande inte om hon är vad jag hoppas på. Men har en känsla om att det kommer bli bra, vi får snart se..

Har bestämt mig för att så länge Landvetter RS gymkhana-lag inte existerar så kommer det bli Alingsås för min del då den fd LRS:aren Emilla också rider för dom och då kan vi samåka på träningarna. Men jag hoppas verkligen att vi kan skrämma liv i det gamla LRS-laget nån gång i framtiden sen igen – SVART/VIT 4-ever!!